17 Ekim 2011 Pazartesi

İçin Rahat Olsun(!)


Dedin diye, sırf sen dedin diye Samsun içiyorum artık. Sigarayı bırakamadığım gibi, içkide de aynı durum söz konusu oldu. İçmiyorum değil belki ama yine sırf sen dedin diye içkiyi de eskisi gibi, eskisi kadar içmiyorum. İçeceksem bile evvel zaman içinde Laila, Reina gibi mekanlarda boy göstermiş olsam da... -ki Laila yandı, bitti, kül oldu ve Reina'nın akıbetinden de bi'haberim. Artık sadece "Bir yerli içki dahil." denilen mekanlara gidiyorum, bu yerlerde düzenlenen partilerde fink atıyorum artık sadece. Laila, Reina gibi mekanların çıkışında getirilmesini beklediğim Porsche marka aracımı da sırf dediklerin(-iz)e katıldığımdan Fiat grubuna ait Tempra ile değiştirdim. Çok temiz ama araç, hem de tüplü... Dinledim işte seni ve "Devir tasarruf devridir!" dedim ben de, kıstım lüks saydığın(-ız) ne varsa.


Demek isterdim sana, senin dediklerine cevap olsun diye. Ama sen bunları derken çok şeyi unuttun Sayın* Erdoğan, sayın başbakan. Mesela benim öğrenci olduğumu, babamın emekli olduğunu... Mesela babama "emekli maaşı" deyip verdiğiniz paranın miktarını, ama yanı sıra benden "harç parası" adı altında aldığınız haracın miktarını ve benim bu parayı ödeyebilmek için babamdan aldığımı. Mesela hiçbir eşiniz ve dostunuzun ödemediği ancak babam ödemediği zaman faiz uygulanan  faturalar ile vergileri, babamın da bunları verdiğiniz "emekli maaşı" ile ödediğini. Gerçi zam ya da faiz söz konusu değil, adı "güncelleme" -idi bunların. Hatırlamışken söyleyeyim; "emekli maaşı" dediğiniz ve verdiğiniz paranın tamamı, koyunlarınız ve "Yetmez ama evet!" diyenlerin sayesinde kazandığınız referandumunuz sonrasında yargılayacağınızı söylediğiniz bir paşaya yapmış olduğunuz zammın bir kısmından dahi daha az. Biliyor muydunuz ki bunu, haberiniz var mıydı bundan ya da bir kez olsun düşündünüz mü bunu? Bu değilse bile denilenler ile yapılanların tutarlılığını, dedikleriniz ile yaptıklarınızın tutarlılığını...

Tamamı olmasa ve hatta sadece bir kısmı olsa da saydıklarımı, saçmaladıklarımı sonlandırmak gerekirse; sonuç itibariyle... Porsche marka araca binmiyoruz, ne babam ne de ben. Sandığınız gibi alkolik değilim de, sadece sigaram var. -ki sayenizde onu da bırakacağıma eminim, hamdolsun... Bi'de bu sıra bu konuda laf etmeseniz bile ben söyleyeyim; sandığınız gibi internette de kumar oynayıp, porno izlemiyorum.

İçin(-iz) rahat olsun...

Dipnot :  Dahasını yazmak isterdim, yazardım da; ama her ne kadar Porsche kullanmasam ya da dahası bir lükse sahip olmasam da, şu an sahip olduğum hayatımdan bi'15 ay kaybetmek istemedim sadece.
Paylaş/Kaydet/Takip et Paylaş